שאל את הרב - כללי

האם היהודים יהיו בטוחים בביאת המשיח?

  • י' אב התשפ"א

שאלה

האם לפני בוא המשיח במלחמת גוג ומגוג ימותו הרבה יהודים?
כשהייתי ילדה שמעתי הרבה הרצאות מפחידות על ביאת המשיח. כיום אני מניחה שזה לא נכון, אבל לא יודעת.
ביאת המשיח מאוד מפחידה אותי מאז, ואני רוצה לדעת האם היהודים יהיו בטוחים, או רובם ימותו?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מלחמת גוג ומגוג תהיה קשה מאוד, אך חז"ל נתנו כמה עצות להינצל ממנה ולהישאר בחיים.

אמרו במסכת שבת (דף קיח עמוד א) כל המקיים שלש סעודות בשבת ניצול משלש פורעניות, מחבלו של משיח, ומדינה של גיהנם וממלחמת גוג ומגוג.

ועוד אמרו במסכת סנהדרין (דף צח עמוד ב) שאלו תלמידיו את רבי אלעזר, מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח? והשיב להם: יעסוק בתורה ובגמילות חסדים.

וגם אישה יכולה לעסוק בתורה - על ידי שתסייע בידי לומדי התורה, וכן יכולה ללמוד תורה בעצמה, ומומלץ שתלמד כל יום שתי הלכות בדברים שנוגעים אליה.

בברכה,

הלל מאירס