הזיווג: בחירת האדם או גזירה משמים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למדתי שה´ מחליט מתי אדם יתחתן. עכשיו ראיתי שיש איזה גמרא או משנה לא זוכר שאומרת שאם אדם עבר את גיל עשרים ולא נשא אישה כל ימיו בעברה, כלומר שגמרא מתייחסת אל זה בשלילה, אבל הרי זה רצון ה´ שהוא עדיין לא יהיה נשוי אז למה הגמרא מתייחסת לזה ככה?

תשובה

שלום וברכה

יש אנשים שמשתדלים ורוצים להתחתן ובכל זאת לא הולך להם ואנשים אלו אין בהם כל אשם ובמקרה זה אנו יודעים שהקב"ה לא הביא להם את הזיווג עדיין. אבל יש אחרים שלא רוצים להתחתן ואינם מעונינים בכך אף שהקב"ה שולח להם את הזיווג, עליהם נאמרו כל הדברים האלו.