שמירת נגיעה מתכפר בחתונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! מקודם שלחתי שאלה ביקשת שאני אסביר: אם מישהי לא שומרת נגיעה לפני החתונה כי היא יודעת שאחרי החתונה נמחלים לה עוונותיה, בכל זאת נמחלים עוונותיה לפני החתונה אף על פי שהיא ידעה שהיא היתה צריכה לשמור נגיעה ושאלתי שאלה נוספת ולא הבנתי את התשובה שלך: למה מברכים על בננה "אדמה" ועל איזה פירות עץ אחרים מברכים אדמה

תשובה

שלום וברכה

כל עניין הסליחה של החתן והכלה הוא אך ורק בצירוף התשובה , אין כאן מחילה סתמית לכל אחד, ללא חרטה אמיתי וללא קבלה עתידית ולכן כדי שיתכפר עון הנגיעה צריך שתהיה לכך תשובה אמיתי וחרטה אמיתית ולכן אם היא באמת תעשה תשובה אמיתית לאחר הנישואין הדבר אכן יועיל לה.

ואמרו חכמים האומר אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לעשות תשובה הכוונה שאין מסייעין בידו לשוב בתשובה ואם כן יש לחשוב עד כמה יהי קשה לשוב בתשובה וכמה קשה לסמוך על כך שהעוונות ימחלו בחתונה.

בעניין הבננה והאננס הסברתי שמאחר שהגזע שלהם מתחלף כל שנה, לא כמו שאר העצים שרק הפרי נתלש מהעץ וגזעו אינו מתחלף, ולכן אין על כך ברכת העץ אלא ברכת האדמה והפרי הזה נחשב כגדל על האדמה. וכמדומני שאין עוד פירות כאלו.

חודש טוב ומבורך - בנימין שמואלי