שאל את הרב - כללי

רוצה לעזור לסבתא לחזור בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני פונה אליכם לאתר הידברות שאלות ותשובות כי בפי שאלה ,ואני קארין בן חיים בת12 וחצי מקווה שה` יתברך יעזור לשלוח תשובה שתוכל לעזור שאלתי היא: יש לי סבתא די מבוגרת (גרושה) היא יודעת הרבה דברים על הדת אני ומשפחתי חזרנו בתשובה לפני כ3 שנים ואנו מאוד משתדלים להתקדם עוד ועוד אנו לפי מה שאומרים חרדים וסבתי את הנושא אוהבת מתמיד גם אבי`ה סבא רבא שלי עדיין בחיים בן 97 עד 120 הם עלו כשהיא היתה נערה ממרוקו עם העליה הגדולה ולכן איננה יודעת ליקרוא ביני לבין סבתי התפתח נושא הדיבור והיא אמרה שהיא רוצה ויש לה מספר בעיות והם: איך עושים זאת בכלל איך מתחילים היא איננה יודעת ליקרוא ומה הם היסודות שאתם מתחילים וכל הענינים בנושא אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם בתודה מראש קארין

תשובה

שלום וברכה

אם את רוצה לללמד את סבתך היקרה את המצות, הכי טוב שתלמדי איתה קודם את היסודות של שבת, ואח"כ תלמדי איתה בספר קיצור שולחן ערוך,לפי הסדר כל הלכה בפני עצמה, ואת תלמדי אותה בעל פה, את תקראי ותסבירי לה מה שעושים.

אשרייך שיש לך את הזכות ללמוד עם הסבתא את המצות ולקרבה אל הבורא.

אם את רוצה עוד עזרה אשמח לעזור לך עלי והצליחי - בנימין שמואלי