שאל את הרב - כללי

אני רוצה להתמסר לתורה מה הצעד הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב. שמי נתנאל בן 25, אני משוחרר מצה"ל שנתיים וחצי. אפשר להגיש שבשנתיים האחרונות עבר עליי שינוי בחיים בצורה לא רגילה. הכל התחיל בגלל חלום(אני לא אפרט אותו כרגע). רציתי לשאול שאלה קצת מוזרה אבל אני מאוד רוצה לדעת תשובה. אם יש אופציה כזאת ללמוד במדרשה רק בשישי שבת, או שיש איזה משפחה שמוכנה לארח אותי בשישי שבת. כדיי ללמוד ולהתמסר ללימוד. (למה רק בשישי שבת כי יש לי חובות ואני רוצה לסיים את הכל בצורה הכי טובה שיש). תראה בטח עולות לך מחשבות שאני רוצה כסף, בריאות, או דברים אחרים. ממש לא מה שאני מחפש זה לחזור בתשובה מלאה. אני בריא ברוך השם, כסף אני לא עשיר אבל חיי ברוך השם בכבוד. להגיד לך את האמת הרבה זמן אני חושב על זה ואני רוצה להרגיש את האמת לחוות את השם ולהתמסר וב"ה לבנות בית יהודי כשר. אולי אני לא מסביר את עצמי נכון אבל בבקשה אני ארשום לך את המייל שלי תחזיר לי מה שלא הבנת ואני אסביר הכל. תודה מראש נתנאל.

תשובה

שלום וברכה

אכן אין בכך כל פסול לעבוד ולהתפרנס ולשלם חובות והשבת אכן נינה להשלים את החסר מכל השבוע וולעסוק בתורה וכמבואר במדרש ומובא בשולחן ערוך הרב אורח חיים סימן רצ סעיף ה לא ניתנו שבתות ויו"ט לישראל אלא כדי לעסוק בהם בתורה שכל ימות החול הם טרודים במלאכתם ואין להם פנאי לעסוק בה בקביעות ובשבת הם פנויים ממלאכה ויכולים לעסוק בה כראוי אמליץ לנסות את מדרשת אפיקים ברחוב חורב 13 חיפה טלפון 04-8243654 אם תרצה עוד עזרה אנא כתוב לי שוב עם מס` טלפון שנוכל לחזור איליך.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי