חינוך ילדים

להוציא סמרטפונים מהבית

  • י"א אייר התשפ"א

שאלה

שלום הרב, זו לא שאלה הלכתית אלא הכוונה למעשה ..אנחנו משפחה דתית לכל הדעות הממה לי ולבעלי יש סמרטפונים לצורכי עבודה ..אני מנסה להתחזק לאחרונה כי הילדים משחקים במשחקים שלא מתאימים לי (מכילים אלימות וכדו ) ניסיתי לקנות להם משהו במקום אבל לא יעיל .
איך אפשר לכוון למקום של ירידה במדיה עד הפסקה מוחלטת..ולא ע"י רימון אתרוג וכדו ,תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חובה קדושה ללכת לטכנאי שיוציא את האפשרות של משחקים ויתקין סינון על אתרים גרועים אחרים.

תשמרי על הילדים שלך מכל משמר ותסבירי להם שהיות וחלק מהמשחקים אינם כשרים סגרת את האופציה הזאת כי ככך רצון ה' ולהסביר להם את גודל המעלה בשמים כאשר שומרים על העיניים ועל המחשבות מדברים רעים ועד כמה המשחקים משחיתים את הנפש ופוגעים במידות הטובות שלהם וכו'.

המסר צריך להיות חד בצרוה שלא ניתנת לויכוח מחד גיסא אבל בצורה רכה ולהסביר להם את הראציונאל מאחורי הדברים.