חגים ומועדי השנה

האם בשביל שלום בית אפשר לזרוק את החמץ בשירותים?

  • י"ט ניסן התשפ"א

שאלה

מצאתי חתיכת חמץ גדולה בבית בחול המועד
חשבתי שאם אני ישרוף אותו עם מדורה זה מעורר שאלה ויכולים להיפגע האישה והבת הגדולה שכל כך טרחו לנקות לפסח.
זרקתי אותו לאסלה עם כלור במקום לשרוף. האם עשיתי נכון? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

כיוון שלדעתך היה חשש פגיעה, נהגת נכון, כי מעיקר הדין ניתן לקיים מצות ביעור חמץ על ידי השלכתו בשירותים, וכמבואר בשלחן ערוך (סימן תמה סעיף א) ובמשנה ברורה (סק"ה). אלא שכבר כתב הרמ"א שם שהמנהג לקיים ביעור חמץ על ידי שריפה. ע"ש. אך במקום כבוד הבריות ודאי יש לעשות כמו עיקר הדין.

בברכה,

הלל מאירס