כרת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נמצאת עכשיו בתהליכים של התחזקות. לאחרונה עיינתי ב"שולחן ערוך" וגילתי שבעבר עברתי על דבר שהעונש עליו הוא כרת. מה זה בדיוק כרת ואני אני יכולה לעשות בנידון

תשובה

שלום וברכה עיקר התיקון הוא חרטה אמיתית על העבר וקבלה לעתיד שלא לעשות כן, ובפרט ששוגגת היית. התשובה מכפרת עוון ואין זוכרים לאדם את חטאו לאחר ששב מחטאו. אך השוגג אינו חיב כרת, והשב בתשובה אמיתית מתכפר לו על הכול ןמחובר הוא לבורא עולם כמוקדם, והרבה יותר ועל כך נאמר במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדקיים גמורים יכולים לעמוד, ועוד אמרון גדולה תשובה שזדונות נעשים כזכויות וכ"ש השגגות. המשכיכ בהתחזקותך ועלי והצליחי - בנימין שמואלי