שינוי שם יעזור ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבקש ליצור קשר בנוגע לשם שניתן לשני בנים בישראל בני שנה+ ושניהם כאחד מאובחנים כנכים קשים בכל מישור קיים לא אפרט אבל כל מישור מוכר , נסתר, פיזי ולא פיזי . שניהם בני אותו גיל . שניהם נושאים את אותו שם אין קשר דם ואין קשר משפחה גנטי בין שני הילדים . שני הפעוטים מאזורים שונים בארץ אחד בעיר הקודש והשני מהצפון לשניהם עם זאת יש אותו שם : נועם ישראל רב הנסתר על הגלוי ואנו מבקשים לדעת את הנסתר האם שינוי שם יביא ברכה , ישנה , ישפר, יתקן יחלים, יבריא, רק אתמול בערב התברר בדרך מקרית ביותר על זהות הסימפטומים הקשים , הגיל, השם אומרים שאין מקריות והכל משמים , שמו של כבוד הרב זמיר כהן עלה ואנו מבקשים את תשובתו .

תשובה

שלום וברכה

הדברים מופלאים מאוד ובודאי יש לכך קשר נשמתי כנראה שני הנשמות צריכות תיקון מסוים ונולדו באותו יום, והם מאותו שורש נשמה ולכן הם נקראים באותו שם. אם הנכות היא חשוכת מרפא לא יעזור שינוי השם, אך אם המחלה ניתנת לריפוי כדאי אכן לשנות את השם בהתייעצות עם רב הבקי בעניינים אלו.

בברכה - בנימין שמואלי