חינוך לדת במשפחה מעורבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! 1)אני גרה בשכנות עם חמתי, בביתם שומעים מוסיקה חילונית, בתי בת שנתיים וחצי מבלה שם מפעם לפעם, ואני שומעת אותה מפזמת מדי פעם שירים לא רצויים... 2)בנוסף לכל יש לי גיסה שכל היום מדברת סביב המראה והיופי ואני מרגישה שזה הופך להיות נושא שיחה אצל בתי שבאה אלי בשאלות כגון "אני יפה" קראתי בספר שחשוב לא להכניס לילדים את ערך היופי כדי שלא יהפוך לערך עליון אחר כך מבחינתה. מה לעשות 3) וכן מה בנוגע לטלויזיה שדולקת שם שעות רבות אני מסבירה לה שזה דבר לא טוב אבל יוצא לה לפעמים לעמוד ולצפות. 4) איך אפשר להסביר לבתי שרואה שאחרי סעודת השבת "מגישים" עיתונים חילוניים פרוצים לשולחן, שזה לא דבר נכון וראוי, ושלא תדפדף בזה תודה

תשובה

שלום וברכה ק

שה מאוד לחנך ילדים לטוב כשסבתא וכלם לא מתנהגות בצורה ראויה, וכמובן שאת לא יכולה להכתיב לכל המשפחה התנהגות אחרת, ולכן אם שייךבנועם ובתירוץ כל שהוא לעבור דירה שתהיו קצת מרוחקים מחמותך, ולא תיחשף כל פעם לכל הדברים שאת רוצה למנוע אותה מכך, מה טוב.

ולפעמים כשבאים לבקר אפשר לבקש לסגור את הטלוויזיה ולהימנע מלעלות עיתונים פסולים בשעת ביקורכם. וה` יעזור לך שתזכי לגדל את ביתך לתורה וליראת שמים כרצונך הטוב - בנימין שמואלי