זוגיות לכל אחד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!! אם לכל אחד יש את הזיווג שלו או כמה זיווגים איך יש אנשים שמאוד רוצים אבל הם לבד עד גיל מבוגר מאוד שלא יכולים כבר להביא ילדים. למה זה קורה תודה רבה על תשובתכם.

תשובה

שלום וברכה

ישנם נשמות מעטות מאוד שבאים לעולם לחיות חיי בדידות כעונש על חטאים מגלגול קודם. אך יש לדעת דבר נוסף, שכמו בכל מצווה יש בחירה כך גם בענין הנישואין יש בחירה לאדם בדבר, וישנם כאלו שבחרו שלא להתחתן אם בבחירה מושכלת אם מחמת התעקשות על דברים שוליים, והדברים נתונים לבחירתו של האדם, ואף שלאחר מכן הוא רוצה לינשא אך בינתיים הוא איחר את הרכבת, ולא ימצא שוב את זיווגו הרואי לו אך יבקש מה` שימציא לו זיווג שלא משורש נשמתו, והתפילה מועילה להכול.

ובפרט בענייני זיווג שהקב"ה יושב ומזווג זיווגים. אך העושה השתדלות ראויה ולא מצא עדיין את זיווגו אינו מפסיד את זיווגו, ובוודאי ימצא את זיווגו בסופו של יום. ואין לחשוש יתר על המידה על העבר שמא פיספס האדם את זיווגו, אך ישים האדם על ליבו שלא יהיה בררן יותר מידי שמא יפסיד את זיווגו משורש נשמתו.

בברכת זיווג הגון במהרה כל בני ובנות ישראל - בנימין שמואלי