שאל את הרב - כללי

פירוש חלום עם חיות

  • ח' אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי בליל שבת שעבר חלום שאינו נשכח ויוצא ממחשבותיי, אודה עבור פירושו, בחלומי אני משקיפה על מצע עננים לבנים יפים כשלפתע מתוכם יוצאות חיות בדהרה לעברי, במיוחד זכורה לי צ'יטה/ברדלס אולי גם ג'ירף ועוד חיות, והחלום נגמר , אודה עבור מענה תודה

תשובה

שבוע טוב,

יש לדעת שלרוב ככל החלומות בזמנינו אין כל כך משמעות, ולכן על פי רוב אין לעשות מהם עסק ועניין.

ובכל זאת לפעמים חלום כזה הוא סימן יפה, וכמו שאמרו במסכת ברכות (דף נו סוף עמוד ב, ונז תחילת עמוד א) כל מיני חיות יפין לחלום חוץ מן הפיל ומן הקוף. וגם זה דווקא כשאין לפיל אוכף על גביו, אולם אם יש לו אוכף על גביו גם הוא סימן יפה לחולם.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס