שאל את הרב - כללי

זקוקה לתפילה חזקה להצלחה בפרויקט שהגשתי מועמדות אליו

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

שלום, נבחנתי לפרויקט שאני מאוד רוצה לקבל ולקחת חלק בו, והתשובות האם התקבלתי או לא יגיעו באמצע פברואר/ תחילת מרץ. הפרויקט הזה מאוד מאוד חשוב לי ואני רוצה להתקבל אליו ומוכנה לקחת על עצמי להתפלל (אני לא מתפללת.. ואני ספרדייה). או לעשות כל דבר עבור ההצלחה בכך. מה אוכל לעשות? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

כדאי שתקבלי על עצמך בלי נדר להתפלל תפילה אחת ביום, שחרית או מנחה או ערבית, ועדיף שתבחרי בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

גם כדאי לקרוא תהלים, כל יום כמה פרקים עד שתסיימי, ותקדישי את זכות הקריאה להצלחתך, וגם תכווני במילים עצמן על עצמך, וכמו שכתב בספר לקוטי מוהר"ן (תנינא תורה קכה) שעיקר אמירת תהלים לומר כל מזמורי תהלים על עצמו, למצוא את עצמו בתוך כל מזמור ומזמור.

בנוסף לזה כדאי לתת איזה סכום צדקה לנזקקים, וכבר אמרו חז"ל במסכת שבת (דף קנא עמוד ב) כל המרחם על הבריות מרחמין עליו מן השמים.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס