שאל את הרב - כללי

סגולות לזיווג, פרנסה, נחת מהילדים, וחזרה בתשובה

  • ח' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה!
אשמח אם הרב יכול לתת לי:
א. סגולה לזיווג הגון
ב. סגולה לפרנסה בשפע וברכה בכסף
ג. סגולה למציאת עבודה
ד. סגולה לנחת מהילדים ושכל הילדים יגדלו לתורה, מצוות, ויראת שמיים
ה. סגולה לבן שיחזור בתשובה
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

א. סגולות לזיווג: 1. תפילה בציונו של רבי יהודה בר אלעאי (ישועות מרדכי עמוד 35 בשם הרב מרדכי אליהו זצ"ל).  2. ויש אומרים, שגם תפילה בציון הקדוש של יונתן בן עוזיאל בעמוקה מסוגלת לזה (סגולות רבותינו עמוד 186 בשם מעדני המלך חלק ג' בשם הרב עובדיה יוסף זצ"ל. יעויין שם עוד דעות בזה). 3. סיוע בהכנסת כלה (שם עמוד 188 בשם הרב חיים קניבסקי שליט"א). 4. וכן קריאת פרק ל"ב בתהלים כל יום (שם בשם הרב יעקב אדלשטיין זצ"ל).

ב-ג. סגולה לפרנסה ומציאת עבודה, להיזהר בברכת המזון בכוונה וכהלכה, וכמו שכתב בספר החינוך (מצוה תל) שקיבל מרבותיו שכל הזהיר בברכת המזון מזונותיו מצויין לו בכבוד כל ימיו.

ד. סגולה שהילדים יגדלו לתורה וכו', להיות זהיר להדליק נר יפה לנרות שבת, ותתפלל על כך לאחר ההדלקה (יעויין שלחן ערוך סימן רסג סעיף א, ומשנה ברורה סק"ב).

ה. סגולה לבן שיחזור בתשובה - כתב בספר קמח סלת (דף טו ע"ד וטז ע"א) בשם ספר תפלה לדוד בשם האר"י ז"ל שמי שיש לו בן או אח או קרוב אחר ח"ו שהטה מדרך טובה לדרך רעה יתפלל בתפילת שמונה עשרה בברכת השיבנו זה הנוסח ואז מובטח שיהפוך לבו לטובה בעזה"י. וצריך להתפלל על כל פנים שלושים יום ערב ובוקר וצהרים ובפרט בימי אלול שאז הוא עת רצון -

"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו, שתחתור חתירה מתחת כסא כבודך, להחזיר בתשובה שלמה כל פושעי ישראל, ובכללם תחזיר פלוני/ת בן פלונית בתשובה שלמה לפניך כי ימינך פשוטה לקבל שבים, ברוך אתה ה' הרוצה בתשובה".

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס