האם טהרת משפחה יכולה להחזיר אלי את הבעל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי רחל אני בת 21 נשואה לבעלי גבריאל יש לנו ילד בן חצי שנה אנחנו פרודים כבר שלושה חודשים. בעלי חי בבאר שבע ואני חיה אצל ההורים בעכו אני הסברתי לו שאני לא מוכנה לחזור לבאר שבע כי עברה עלי שנה וחצי של יסוריים וסבל שם בגלל אמו שהתערבה לנו בחיים לכן לא יכלתי כבר לסבול את זה שהיא הרסה את שלום הבית שלנו ולכן עזבתי ונסעתי להוריי בעכו אני מבקשת ממנו לעבור משם ולהקים בית יהודי מחוץ לבאר שבע מאז החתונה אנחנו שומרים שבת וטהרת משפחה שזהו בעיניי הדבר הכי מרגש אני אוהבת את טהרת המשפחה אני מקיימת את המצווה גם עכשיו שאני ובעלי פרודים האם טהרת משפחה הטבילה במקווה תחזיר אלי את בעלי האם זה משפיע אני רוצה שאני ובעלי נחיה ביחד ונקים את הבית היהודי שלנו בית צנוע ומסורתי ונקיים את המצוות התורה... מאוד קשה לי המצב הזה אני מפחדת שבעלי כבר לא אוהב אותי האם בעזרת הטבילה במקווה האהבה של בעלי כלפי תשאר בלבו והאם הוא יחשוב רק עלי כאישתו וחס ושלום לא על שום אישה אחרת.אומרים בת שיראל אשר שומרת טהרת משפחה בעלה חפץ בה יותר מפעם. הינו שבוע שעבר ברבנות למזונות והדיין ברבנות אמר לו שישכיר דירה במהירות מחוץ לבאר שבע דיברנו ביחד אחרי הרבנות ולפי מילתיו הוא אמר שהוא צריך לחשוב הרבה על הכל ולהגיע להחלטה אני מפחדת שלא ירצה שנחיה ביחד זה הורס אותי מפנים אני האמנתי לאהבתו הגדולה והתחתנתי אתו בגיל 19 יש לנו בן ביחד אני רוצה שנגדל אותו יחד ומה שהכי כואב זה שאין על מה להתגרש חס ושלום אין שום סיבה מוצדקת אני מפחדת שאמו מסיטה אותו נגדי ומכניסה לו דברים לראש שהוא כבר לא ירצה שנחיה ביחד. הדיין ברבנות הציע שנלך ליועץ נשיאוין אני לא יודעת למי פנות אני חייה בעכו ובעלי בבאר שבע אני מפחדת שלא ירצה לבוא לפגישת יועץ נשואין ואני אל יודעת למי הכי בטוח לפנות האם תוכל להציע לי בבקשה כבוד הרב למי עליי לפנות באזור מגוריי .האם טהרת משפחה הטבילה במקווה תחזיר אלי את בעלי האם זה משפיע מה עליי לעשות.

תשובה

שלום וברכה

אין כל ענין לטבול כשבעלך אינו איתך, ואין לעשות כן הדבר גורם לביאת רוח רעה. עצת הרבנים היא נכונה, ועלייך לנסות ללכת ליועץ נישואין בבאר שבע שינסה לעזור לכם לשקם את ביתכם. כדאי לך לשהות בבאר שבע מספר שבועות לנסו ולשקם את זוגיותכם.

אם בעלך מסרב לבוא לפגישה אל תשתהייותר והמשיכי בהליכי גירושין, וה` ימציא לך את אושרך במהרה.

בהצלחה - בנימין שמואלי