שאל את הרב - כללי

האם חוני המעגל היה בתרדמת 70 שנים?

  • כ"ט טבת התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

האם חוני המעגל באמת היה בתרדמת 70 שנה?
כי אם כן, אני פשוט מתאר לעצמי שזה היה דבר ניסי.

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מדברי רבי יעקב מליסא זצ"ל בספרו אמת ליעקב (תענית דף כג עמוד א) נראה שאכן הדברים כפשוטם, וזה היה בדרך נס.

אולם הבן איש חי זצ"ל בספרו בניהו (שם) כתב, שכל זה היה במראה החלום, שהיה החלום ארוך עד שראה בו כל המראה הזה מתחילה ועד סוף. ומכל מקום סיים: וברוך היודע. וכוונת קדשו, שאינו קובע בהחלט שכך היה, וברוך היודע האמת.

בברכה,

הלל מאירס