הכשרת כלי פלסטיק

  • ט"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום רב.

שאלה לעניין הכשרת חמגשית פלסטיק:
יש לי בבית מס' חמגשיות שנהגו לחמם באמצעותן במיקרוגל מאכלים בשריים ולפעמים גם מאכלים חלביים.
מאחר ואני רוצה שחלקן תשמשנה אותי אך ורק כחמגשיות בשריות וחלקן האחר רק כחמגשיות חלביות, כיצד ניתן להכשירן?

בברכה,

נמרוד

תשובה

שלום וברכה

יש להמתין 24 שעות בלי שימוש ולאחר מכן יש לטבול את החמגשיות במים רותחים מבעבעים על האש ולשטוף מיד במים קרים. לאחר מכן אפשר להחליט מה יהיה הכלי, בשרי ומה יהיה חלבי.