שאל את הרב - כללי

בן כמה היה אברהם אבינו כשנולדה לו בתו בכל?

  • ו' כסלו התשפ"א

שאלה

הייתה בת לאברהם אבינו ששמה בכל ואברהם ברך את אברהם בכל, באיזה גיל היה אברהם אבינו כשנולדה בכל? ועם מי התחתנה בכל ומי ילדיה כיום איה זרעה איה אילן היוחסין וההמשכיות שלה ואחר מי היא נמשכה נקראה? האם היא הייתה צדיקה? ועוד כל הפרטים עליה? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

הגאון רבי יהונתן אייבשיץ זצ"ל כתב בספרו תפארת יהונתן (פרשת וירא בפסוק וימל אברהם) שבכל הייתה תאומה של יצחק. ע"ש. ולפי זה אברהם אבינו היה בן מאה שנה כשנולדה לו בתו בכל.

אולם ראה בתוספות (בבא בתרא דף קמא עמוד א, ד"ה בת) שהקשו למה לא השיאה ליצחק למאן דאמר (סנהדרין דף נח עמוד ב) שבן נח מותר באחותו. ותירצו: א. שמא קטנה הייתה ולא רצה עדיין להשיאה ליצחק. ב. שבכל נולדה לו מהגר ולא משרה ולכך לא רצה להשיאה ליצחק. ולפי שני התירוצים יוצא שבכל לא הייתה תאומה של יצחק, ולא נודע באיזה גיל נולדה לאברהם.

יותר מהאמור לא ידוע בעניינה.

בברכה,

הלל מאירס