מה יקרה בסוף השמיטות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום. אומרים בתורה, שלאחר שאדם וחווה חטאו באכילת מהפרי האסור. אלוהים העניש אותם בכך שהם ימותו. מצד שני אומרים שהכפרה על החטא היא ביאת המשיח(אחרי ששת אלפים שנה). מצד שני אומרים את עניין השמיטות. מה יקרה עם הנשמות כשתסתיים השמיטה איך הענין מתקשר עם העניין של אדם וחווה האם הנשמות שקיימות היום יבואו גם בשימיטה הבאה האם התיקון של אדם וחווה הוא בעצם 7 שמיטות מה יקרה אחרי כל אותן שמיטות בברכה מירון

תשובה

שלום וברכה

אין לנו מושג מה היה בשמיטות שקדמו לשמיטה שאנו נוכחים בו, כמו שאין לנו מושג מה יקרה בשמיטות שיבואו אחרינו, ולא רק לי אין מושג אלא אף לנביאים הכי גדולים לא גילה הקב"ה את העניינים הללו, ועל כך כתוב `עין לא ראתה אלוקים זולתך`, ויש איסור במשנה להתבונן במה היה בשמיטות שקדמו ושיהיו.

אדם וחוה והחטא שלהם הוא ענין של השמיטה הנוכחית, ורק בזה אנו עסוקים, ועד סוף השמיטה הנוכחית יתוקן חטא עץ הדעת בשלימות, וזוהי אכן תפקיד כל באי עולם שהיו כלולים באדם הראשון בשעה שאכל מעץ הדעת.

בהצלחה - מנשה ישראל