שמיעת הבדלה ממי שאינו שומר מצוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני שומרת שבת אבל במשפחה לא שומרים ממש.. אבא שלי עושה הבדלה אבל הוא לא שומר לגמרי, השאלה שלי היא האם הוא פוטר אותי בהבדלה וגם לגבי הקידוש- אני יוצאת ידי חובה למרות שהוא לא שומר

תשובה

שלום וברכה

שו"ת בית שערים חלק או"ח סימן צח אשר שאלת אותן המחללים שבת לתיאבון אבל מאמינים בו אם מחויבים בקידוש והבדלה. לפי עניות דעתי וודאי מחויב בקידוש והבדלה. ומהיכי תיתי נאמר שכיון שמבטל מצוות עשה אחת של שבת ולא תעשה אחת, יפטר גם ממצוות עשה אחרת של שבת .

וכי מי שאכל שום וריחו נודף יחזור ויאכל שום אחר כדי שיהיה ריחו נודף . קידוש והבדלה אין המצוה על שמירתו את השבת, רק על השבת שקבוע וקיים, והקב"ה מקדש השבת. ולכן אע"פ שאינו משמרו ממלאכה אפילו כן הוא מחויב בקידוש היום דין תורה, וכן בהבדלה.

לכן נראה לי שיקדש ויבדיל. עד כאן לשונו. ומשכך אפשר גם לצאת ידי חובה ממנו.

בהצלחה - מנשה ישראל