שאל את הרב - כללי

אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא

  • א' חשון התשפ"א

שאלה

שלום, רציתי לשאול הרי כתוב שאין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא, אז למה אנחנו מתאמצים לא לעבור עבירות הרי ממילא נקבל על כך עונש בשמיים. כי כמה שנתאמץ אף פעם לא נהיה מושלמים אז חבל סתם על הטרחה. אשמח אם תוכלו להסביר לי. תודה.

תשובה

שלום רב,

כתוב בתוספות מסכת שבת (דף נה עמוד ב) שמה שכתוב בפסוק (קהלת ז כ) "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" נאמר על רוב בני אדם, אולם יש מיעוט בני אדם שיכולים להצליח לעבור את העולם הזה ללא חטא כלל.

דבר שני, תמיד אפשר לחזור בתשובה, זאת אומרת, גם רוב בני אדם שלא מצליחים להימנע לגמרי מכל חטא, יכולים לחזור בתשובה, ואז החטא נמחק כלא היה.

בברכה,

הלל מאירס