שאלת קידוש החיים והסגר בחגי תשרי

  • כ"ד אלול התש"פ

שאלה

שלום רב,
הבנתי בחדשות הבוקר שהרב ליצמן הודיע שאם יהיה סגר בחגי תשרי הוא מתפטר ובכך מפיל את הממשלה, כאמור קדושת מחיים היא החשובה ביותר והתקהלות של 65% מתושבי מדינת ישראל בבתי כנסת בצפיפות רבה למשך 14-15 שעות יחד זה יצור הדבקה המונית שתגרור מוות של מספר מסויים של בני אדם, האם החיים לא חשובים יותר מתפילות ראש השנה והכיפורים? האם זה לא אפשרי להוציא פסק הלכה חד פעמי לחיבור וידאו רציף לבתי המדרש ושכל מתפלל יתחבר וישאר בביתו? הרי הטכנולוגיה נבראה והומצאה בשביל זה..
נכון יש התקהלויות "חוקיות" אחרות כמו ההפגנות, ההליכה לים ולאירועים אבל אם הם טועים ועושים נזק איפה גדולי ישראל בעת צרה זו??
תודה מראש וסליחה אם מישהו נפגע מהשאלה.

תשובה

שלום וברכה

אקדים שאכתוב רק מהיגיון כי אין לי נתונים. אכתוב בקצרה והחכם יחכים ויבין עוד.

הרב ליצמן אינו חשוד לרגע שהוא מזלזל בבריאות הציבור הוא היה שר הבריאות בסיבוב הקוד ומכיר את כל הנפשות הפועלות היטיב. הרב ליצמן סבור כנראה בוודאות שהסגר אינו קשור לבריאות העם אלא בזיזול בחגי ישראל ובזלזול בהמון העם שרוצה להתפלל בבית הכנסת לפי הכללים ולא קשור בכהוא זה לבריאות העם.

הכינו מתוה לתפילות בבית הכנסת בצרוה בטיחותית ואין כל סיבה להפר את המתוה הזה מלבד זלוזל ובוז לקדשי ישראל אצל חלק מהמחליטים וחבל.

אין להתיר שום איסור כדי להתחבר לבית הכנסת בצורה אלקטרונית.