נוער

תיקון עוון בגם הברית בחודש אלול

  • י"ז אלול התש"פ

שאלה

שלום רב,
לצערי האדיר, אחרי שהתאפקתי ונלחמתי ביצר נפלתי היום, באמצע חודש הרחמים והסליחות בבורו של היצר הרע-בעוון פגם הברית. אני כל כך מתבייש בנפילה שלי ומתחרט עליה מאוד. מה גם, שלא פגמתי בברית במזיד, אך יחד עם זאת, איני יכול לאמר שזה קרה בשגגה.
כשזה היה קורה בעבר, הייתי קורא קריאה של התיקון הכללי, ולומד תורה מהשיעורים של הרבנים באתר על מנת לכפר על העוון. בנוסף, לפני הקורונה הייתי טובל במקווה לשם טהרה. כשהתחילה הקורונה הייתי נוטל ידי 70 פעם לסרוגין לשם טהרה. מה עוד אוכל לעשות על מנת לכפר ולתקן עצמי מן העוון השפל הזה שפגמתי בעת הנוראה הזאת שהשכינה אצלינו??? אני חוזר בתשובה ונפילות כאלה מעציבות אותי מאוד. מה ניתן לעשות על מנת לצאת מן החושך אל האור?
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

תלך לטבול ותתוודה ותבקש את סליחת ה' ותסיח דעת מכך. הדרך הכי טובה לנצח את היצר הרע היא לא להתרגש יתר על המידה מנפילות ולא להתייאש. יש להמשיך בעליה ולא לעשות כרגע עסק גדול מנפילות ככל שיהיו. ההתעסקות בנפילות והחפירה סביבם היא מתכונת בטוחה לכשלון נוסף.

בהצלחה,