כיצד לענות לילד על שאלות על אלוקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתי בת ה 8 שואלת אותי שאלות לגבי ה`, איך הוא נולד, איך הוא נראה. כמובן ששום תשובה לא מספקת את ההגיון שלה. כיצד אפשר לענות תודה

תשובה

שלום וברכה

מסבירים במילים פשוטות שהקב"ה הוא לא בן אדם, אבל הוא ישות רוחנית בעל הכוחות כולם, והוא המניע את השמש ממזרח למערב מדי יום ביומו, ואי אפשר לראותו כמו שאנחנו לא רואים מלאכים. אם היא מתקשה להבין, עונים "כשתגדלי תביני יותר", וזהו.

בהצלחה - מנשה ישראל