לימוד תורה עד מאוחר לילד קטן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני ילד בן 10 ובכל יום יש לי שיעור תורה לנערים בבית הכנסת שבשכונתי. ובימי שני ורביעי אני מתעקש להשתתף בשיעורים עד 2300 בלילה ומאוד מאוד נהנה מהם ומתחזק יש לציין שבבוקר אני לומד בבית ספר ממלכתי דתי ואת כל הידיעות אני מקבל משעורים אלה דווקא. שאלתי האם זה בסדר להמשיך בדרך זו כי אימי קצת חוששת לתיפקודי בבוקר.

תשובה

שלום וברכה

ילד בן עשר צריך להקפיד על כתשע שעות שינה ביום. ולכן אף שמאוד חשובה העובדה שאתה ממלא את המצברים הרוחניים שלך בשעות הלילה, שים לב לחששות המוצדקות של אימך, ותראה גם למלא את המצברים הגשמיים שלך שתהיה בריא ושלם. תוכל למלא את החסר בשינה קצרה בשעות הצהריים המאוחרות כשאתה חוזר מבית הספר.

בהצלחה - מנשה ישראל