התבוללות - הצילו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי שרון ואני מבאר שבע ורציתי להתייעץ איתכם בנושא שמאוד קרוב לליבי ואשמח אם תעזרו לי יש לי אחות בת 23 שרוב חיה כמעט חיה מחוץ לבית והסתובבה בקרב בני מיעוטים ואף חיה איתם בשנים האחרונות לאחר מאמצים רבים ניסינו לקרב אותה למשפחה ואף הצלחנו, לפני כשנתיים היא נכנסה להריון ממישהוא שהייתה חייה איתו (בדואי) ואף נולדה לה ילדה, לאחר מאמצים רבים מצידי לשכנע את המשפחה [ובעיקר את אבי כי הוא אדם מאוד שמרן, ושכחתי גם לציין כי אנחנו משפחה מסורתית דתית] לקבל אותה ואת הילדה, ובאמת היא ילדה מקסימה ואמא כבר לא בקשר עם האבא, כשחשבתי ודיברתי איתה עשרות פעמים על הנושא, וניסיתי לשכנע אותה לחזור לדרך הישר ולנתק איתם כל קשר, בהתחלה היא הצליחה להתנתק מהם, אבל משום מה היא תמיד מוצאת את חברתם ומתחברת איתם מחדש, לפני כשבועיים נולד לה ילד חדש ומקסים ממישהוא אחר וכמובן שעם המשפחה שלי אין עם מי לדבר הם לא מוכנים לשמוע ממנה ולא להתקרב אליה, היחידות שבקשר איתה הם אני ואמא שלי דבר זה כואב לי מאוד ומציק לי כי בתוך תוכה היא בנאדם טוב ומקסים שאוהב לעזור לכולם רק לעצמה לא, וגם נורא כואב לי על הילדים כי מה הם אשמים אף אחד מהמשפחה לא מוכן לקבל את הדבר שהיא עשתה, ואת הצורת חיים שבה היא חיה כי הם אומרים שאם יעזרו לה עכשיו מי מבטיח שלהבא היא לא תעשה זאת שוב. אני פונה אליכם בבקשה לעזרה דחופה ולעצתכם הטובה איך להתמודד עם המצב שיהיה לכולם שבת שלום לתשובתכם המהירה אודה תודה שרון

תשובה

שלום וברכה

הנושא מאוד מאוד כאוב, ווכמיון שאי אפשר לדון את האדם עד שתגיע למקומו, איני מעלה בדעתי לבקר את אביך ואת המשפחה שלך על היחס שהם נותנים לה. אבל, הייתי מציע שתעשה כל מאמץ לקשר בין אבא שלך לבין הארגון "יד לאחים", יש להם נסיון רב שנים [עם קבלות] לבטל אחת ולתמיד קשרים מן הסוג הזה, באמצעים פסיכולגיים ובאמצעים טכניים, ואני מקוה שאם אבא שלך יהיה בטוח שהיא חזרה בה באמת וכי לא תשוב יותר לסורה הוא יהיה מוכן לאמץ אותה ואת ילדיה לחיק המשפחה. כתובת הדאר שלהם להתקשרות ראשונית היא: yadlzahav.net.il

בהצלחה - מנשה ישראל