תפקידם של אישי התנ"ך לאחר תחיית המתים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לדעת מה יקרה בתחיית המתים לכל גדולינו כמו 3 האבות כל הנביאים וכל האישים הגדולים מהתנ"ך מה יהיה איתם יהיה להם תפקיד מסויים בניהול העולם או משהו אחר

תשובה

שלום וברכה

מלבד מלך המשיח יהיו עוד כחמש עשרה מנהיגים סביבו כמבואר בתלמוד מסכת סוכה דף נב ב. ונרמז בכתוב בספר מיכה פרק ה "וַהֲקֵמוֹנוּ עָלָיו שִׁבְעָה רוֹעִים וּשְׁמוֹנָה נְסִיכֵי אָדָם". ופי` חז"ל מהקבלה שאלו הם שבעת הרועים: דוד באמצע, שת, וחנוך, ומשותלח בימינו, אברהם ויעקב ומשה משמאלו. ושמונה נסיכי האדם: ישי, שאול, ושמואל, עמוס, וצפניה, חזקיה, אליהו, ומשיח. וישנו גירסא נוספת במדרשי חז"ל בזהות הרועים והנסיכים. יתר ענקי הרוח שיעמדו בתחיית המתים ילמדו את התורה וסודות הבורא לכל המון העם שירצו כולם לדעת את ה` מקוטנם עד גודלם.

בהצלחה - מנשה ישראל