כיצד למנוע את אמי מלדבר לשון הרע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שאלתי היא אודות אמא שלי: אמי היקרה בתהליך של התחזקות אומנם תמיד היא הייתה דתייה אך היא מאוד משתדלת לקבל עוד ועוד סייגים ודיקדוקים בהלכה. עניין אחד שעדיין מאוד בעייתי אצלה זה דיבור לשון הרע. היא טוענת שלשפוך את הלב בפני אדם הקרוב אליך וכמובן שהכל אמת חס וחלילה היא לא מוציאה שם רע אבל עדיין... לי אישית זה מאוד מפריע מכיוון שאני כן קיבלתי על עצמי לפני כשנתיים מאוד להקפיד בדבר לשון הרע ואני מאוד משתדל שלא לדבר אך הבעיה היא שאמי מחטיאה את כל הסובבים אותה בבית!!! ניסיתי לדבר אל ליבה כמה וכמה פעמים ומאמצים אלה עלו בתוהו, מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת להראות לה עד כמה חמור מה שהיא עושה ושתשתדל בכל מאודה להימנע מכך ולו בשביל לא להחטיא את בני הבית בשמיעת לשון הרע. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מותר להלפרוק את צערה בפני מאן דהו ועל השומע אסור להאמין לדבריה, ויש לשכנע הש לא תשפוך את ליבה בפני כולם אלא בפניך או בפני אחד מבני הבית, ועל השומע לא להאמין אלא לנסות לישב את ליבה.

ויש ללמוד את הלכותלשון הרע של רבינו החפץ חים כדי לדעת את כל פרטי הדינים בזה.

בברכה - בנימין שמואלי