שאל את הרב - כללי

איזה פרק תהלים מסוגל לשחרור אסיר מוקדם מהכלא?

  • ט"ז סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת איזה פרק תהלים מסוגל לשחרור אסיר מוקדם ומהיר מהכלא? זאת השאלה שלי. תודה!

תשובה

שלום רב,

כל פרקי תהלים טובים ומועילים, אך יש יותר סגולה בפרקים ע"ט (שם בפסוק יא נאמר "תבוא לפניך אנקת אסיר" וגו') ק"ב (שם בפסוק כא נאמר "לשמוע אנקת אסיר" וגו') וק"ז (שם בפסוק י נאמר "יושבי חושך וצלמות אסירי עני וברזל". ואח"כ בפסוק יד נאמר "יוציאם מחשך וצלמות ומוסרותיהם ינתק". ואח"כ בפסוק טז נאמר "כי שבר דלתות נחושת ובריחי ברזל גדע").

וכתב בספר לקוטי מוהר"ן (תנינא תורה קכה) שעיקר אמירת תהלים לומר כל מזמורי תהלים על עצמו, למצוא את עצמו בתוך כל מזמור ומזמור. ע"ש. וממילא יש סגולה במזמורים הנ"ל שבהם את יכולה למצוא את המצב שעליו את מתפללת.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס