האם לעשות את השבת אצל ההורים עם טלויזיה פתוחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום אני בת 27 שומרת שבת מזה כבר כמה שנים תודה לשם . אני מגיעה מבית "מסורתי לייט " יש איזה תודעה על שבת אך הטלויזה דולקת ועוד. ברוך השם הורי עושים קידוש ומאוד מכבדים אותי בדרכי מידי שבת אני נתקלת בשאלה הבאה : מצד אחד להורים שלי יש שמחה גדולה שאני עושה איתם שבת קודש ואפילו אני יודעת שבזכות זה השבת יותר מורגשת אך ככול שעבר הזמן מאוד קשה לי העניין של הטלויזה שנמצאת באותו איזור של שולחן שבת ואני מוצאת את עצמי מחזיקה חזק לא להקשיב אז יוצא שישר אחרי הקידוש אני בורחת לבית כנסת ומשתדלת לא להיות הרבה בבית מצד שני יש לי אופציות לעשות שבתות במקום עם אנשים שומרי שבת ויותר להרגיש אותה מה דעת התורה כאן האם אלי להתחשב בהורי או בשבת שלי . השאלה הזאת תקפה גם לגבי חגים . בכבוד רב

תשובה

שלום וברכה

אינך חיבת לוותר על השבת למען הוריך, ובפרט שאינך מקיימת את מצוות סעודת שבת כראוי, ועדיף שתלכי לשהות במקומות שבהם את מרגישה יותר את קדושת השבת. אך בכל זאת מפעם לפעם תשהי אצל הורייך בשבתות.

וה` יעזור שכל משפחתך תזכה לראות את האור שבשת, ויזכו כולם להתענג על השבת.

בהערכה רבה - בנימין שמואלי