שאל את הרב - כללי

אם אני מסתכלת בהריון על אדם מסוים, האם העובר יהיה דומה לו?

  • ט"ז אייר התש"פ

שאלה

היי, רציתי לשאול אם זה נכון שאם אני מסתכלת בהריון על אדם מסוים אז העובר יוצא דומה לו או שזה אמונה טפלה.
תודה רבה!!

תשובה

שבוע טוב,

רק אם חושבים על אותו אדם בזמן קיום יחסים זה יכול לגרום שהעובר יהיה דומה לו.

מקורות: יעויין בבא מציעא (דף פד עמוד א) ר' יוחנן הוה אזיל וכו', ומהרש"א שם ד"ה מסתכלין. וכן בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אבן העזר סימן ג אות לב ד"ה ומעשה) כתב, והנה אף על פי שצורת הילד היתה דומה מאד לנתבע, נראה שאין זה קובע כלל להוכיח שהוא בנו, שיש לתלות הסיבה במחשבת האם בעת הריונה וכו'. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס