שמירת שבת בצבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה המשמעות של החטא בנגיעה בין גבר לאישה ולמה יש איסור על כך. שאלה שניה שלי היא מה קורה אם אני שומרת שבת בצבא אבל שם זה לפעמים בילתי אפשרי האם זה פיקוח נפש,

תשובה

שלום וברכה

האיסור של נגיעה הוא מאחר שכל בנות ישראל שאינם נשואות, אסורות לקים כל יחס עם גבר מפני שני איסורים חמורים א. נידה שכל זמן שאינה מיטהר עצמה לאחר שבעה נקים כדין היא אסורה על כל גבר. ב. עקב איסור שלא לקים יחסים לא נישואים. ואין האיסור על יחסים ממש אלא אף על נגיעה של חיבה כדוגמת חיבוק ודו` הדבר אסור בהחלט ולדעת רוב הפוסקים הדבר אסור מן התורה שנאמר ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב - כל קירבה במשמע, ואפפ]י ` לא קירבה מינית גמורה. ומדרבנן נאסרה כל נגיעה אפי` סתמית כלחיצת יד לכבוד, כדי שלא יבואו לידי חטא.

מומלץ מאוד לקרוא את הספר מגע הקסם לסופרת גילה מנולסון ובקשר לשבת אסור בשום אופן לחלל את השבת ללא סיבת פיקוח נפש מובהק, ובדרך כלל אני מאמין שאינך עוסקת בביטחון שוטף ממש, שמניעתך מהחילול תסכן מישהו, ועל כן אסור לך לציית למפקדייך לחלל שבת. חיזקי מאוד בדבר ושימרי על עצמך, וה` יהיה איתך, ואעזור לך אי"ה בכל בעיה שתיווצר. - בברכת השבת - בנימין שמואלי