באם יש משמעות לשם המשפחה במזל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שמי נתנאל ורציתי לאמר לך תודה על שענית לשאלתי אך יש לי שאלה נוספת לשאול אותך שגם מסקרנת אותי. לאחר שראיתי את ההרצאה (המעניינת והמלמדת) של הרב דודי ברוורמן לגבי מזל לפי היהדות הוא דיבר שם על שינוי שם (אברהם אבינו), אבא שלי ז"ל לברכה שינה את שם משפחתו לפני שהוא נפטר מאלאב - לאליאב אך שם משפחתי נשאר אלאב אם אשנה את שמי לאליאב זה יתן לי את היכולת לעלות מעל המזל כי מקום שיניתי ומעשה משתדל לעשות. שאלה שניה לגבי ההרצאה, רבינו אמר שיש מזל של שעה שנמשך לכוכב מסויים וככה גם משיכתו לחיים אני חושב שהמשיכה שלי זה שבתאי (טבת) מה משיכתי תודה מראש נ.ב: האתר הזה הוסיף לי המון ידע והבנה זכו למצוות...

תשובה

שלום וברכה

אין שום משמעות לא הלכתית ולא קבלית, בשם המשפחה של האדם. ואין בשם המשפחה כוח של השפעה על האדם, ורק השם הפרטי מסמלת את השורשים לקבלת ההשפעות המתאימות.

בהצלחה - מנשה ישראל