האם מותר לבן לשבת בכיסא אביו אצלו בבית?

  • י' ניסן התש"פ

שאלה

האם מותר לבן לשבת בכיסא אביו אצל הבן בבית. תודה

תשובה

שבוע טוב,

אסור לבן לשבת במקום שמיוחד לאביו (שלחן ערוך יורה דעה סימן רמ סעיף ב), ויש מחלוקת אם האיסור הוא אפילו שלא בפני אביו ושלא בפני שום אדם, ולמעשה יש לחוש לדברי האוסרים (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף כבוד אב ואם פרק ה סעיף ד).

ובכיסא שמיוחד לאביו, ורוצה לשבת עליו במקום שאינו מיוחד לו, אם הוא שונה משאר כיסאות הבית (לדוגמא כיסא גבוה של מנהלים וכדומה), אסור. אבל לעמוד עליו כדי ליטול דבר ממקום גבוה מותר (מורא הורים וכבודם פרק ב סעיף יט ובהערה שם בשם הגרי"ש אלישיב והגרב"צ אבא שאול זצ"ל).

בכל האמור אין חילוק בין אם מדובר בבית האב או בבית הבן.

בברכה,

הלל מאירס