ביקור בכותל לאשה נדה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חלמתי שמציעים לי לנסוע לטיול ונסעתי וכשאר הגעתי למקום (תל אביב) שמתי לב שלכולם היו זוגות רבים של נעליים שהביאו עימם לטיול ואני לא הבאתי זוג נוסף אלה רק מה שהיה עליי נעלי ספורט אפורות עם קרע בחלק הקידמי של הנעל הערתי את האחראי על הטיול וביקשתי לחזור הבייתה (לבית שאן) זה היה יום שישי כביכול ומיהרתי לפני שיכנס שבת אך הוא סרב ולא חזרתי הבייתה סוף החלום הראשון למחרת הודיעו לי אתמול יום רביעי שביום ראשון ייערך טיול לירושלים לכותל לצערי לעולם לא הייתי בכותל ואני רוצה לנסוע אבל ככל הנראה ביום ראשון אני צריכה לקבל נידה האם זה אסור חלום שני חלמתי שהייתי בחנות והמוכרת כל הזמן דחפה לי מה לקנות אז קניתי מין תיבה כזאת של תכשיטים ויצאתי מין החנות לתחנת האוטובוס ואז ראיתי חברים שלי מעכו העיר שגרתי בה בעבר ומכר שלי הסתובב סבבי עם זכור לי נכון עם כסא גלגלים שמעתי את אחד המורים אומר שאין לו טלפון אז הצעתי לו את הנייד שלי ושיחזיר לי בתום הטיול והוא הציע שאני יצטרף לטיול כמלווה וככבאית מיהרתי לחנות לקחת את הדברים שקניתי וכשחזרתי נזכרתי שאין לי נעליים נוספות והנעליים שהיו עליי היו נעלי ספורט אפורות קרועות בחלק הקימדי מה אומר החלום אשמח לקבל תשובה למייל...

תשובה

שלום וברכה

ראשית אין כל בעיה להיות בכטותל, בנידה, ואל תוותרי על ההזדמנות להתפלל במקום המקודש ביותר לעמינו, ובמקום שמתקבלות התפילות ביותר.

הנעלים מרמזים על היציבות הרוחנית, שעלייך לרכוש, ללמוד יותר ולהשכיל ברצון הבורא, ואז תוכלי לטייל כאוות נפשך, מבלי להכשל.

בברכה - בנימין שמואלי