תפילה בטיול, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה וחנוכה שמח לכול צוות הידברות! יש לי מס` שאלות: בעז"ה אני יוצאת לטיול ב2 לפנות בוקר 1.האם עלי לאמר ברכות השחר שאני מתעוררת (בערך ב1 לפנות בוקר)לברך "על נטילת ידיים או לא 2.האם להתפלל את תפילת עמידה בזמנה הרגיל, בהנץ החמה 3.האם מותר לי לאכול לפני התפילה, אחרי ברכות השחר 4.האם אני יכולה להתפלל את תפילת י"ח בישיבה באוטובוס 5.אני קיבלתי על עצמי מזמן לא לאכול לפני התפילה,ולפי מה שהבנתי לפי אחת התשובות באתר,לאישה כן מותר לאכול לפני התפילה כיוון שאין לה את חובת התפילה כמו לגבר. האם אני יכולה לאכול לפני התפילה בלא לעשות התרת נדרים, כי כאשר קיבלתי זאת על עצמי היי`תי בטוחה שהאיסור חל גם על נשים באותה חומרה תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר לברך את כל ברכות השחר, מלבד ברכת על נטילת ידים, שאותו תברכי לפני שאת מתפללת תפילת שחרית.

2. אכן, את תפילת שחרית אין לך להתפלל אלא בסמיכות לנץ החמה.

3. לגברים מותר לאכול לפני תפילת שחרית עד שעת עלות השחר, [שתהיה מחר בשעה 5:15 בערך.

4. אפשר להתפלל את תפילת ה`עמידה` גם בישיבה באוטובוס, אם את משערת שכך תוכלי לכוון יותר.

5. גם נשים אסורות לאכול לפני התפילה, אלא שדי להם שיתפללו תפילה קצרה הכוללת שבח, בקשה והודאה, ואחר כך מותרות לאכול.

6. ולכן, את יכולה לנהוג כאמור, כיון שמה שנהגת שלא לאכול הוא אכן מנהג נכון, אלא שדי בתפילה קצרה בכדי להתיר את האכילה. חנוכה שמח, וטיול בטוח ומהנה - מנשה ישראל