איך אפשר לכפר על צער בעלי חיים?

  • כ"ז טבת התש"פ

שאלה

הבאנו 2 תוכים לבית לשבועיים, כדי לשמח את הילדים שמאד רצו, אך לצערנו אחרי שבוע התוכים מתו. כנראה מהקור.
למרות שהיו בסלון אבל עדיין היה קר בבית.
אנחנו מרגישים ממש צער בעלי חיים, ונשאר לנו עגמת נפש שזה קרה דווקא אצלנו.
מה עושים? צריך תיקון או משהו אחר?

תודות

תשובה

שלום רב,

התיקון הוא לקבל על עצמכם להיזהר יותר בדברים כאלה מכאן ולהבא, וללמוד הלכות צער בעלי חיים (יש לדוגמא ספר "נפש כל חי" שסיכם את ההלכות) כדי לדעת איך ובמה צריך להיזהר.

בברכה,

הלל מאירס