התנדבות בגוף ההצלה מגן דוד אדום

  • ט"ו טבת התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמי איתי, הנני מתנדב במד״א מזה כ-17 שנה, מתוכם 8 שנים כחובש נהג אמבולנס.
בכל משמרת שביצעתי עד כה, ניסיתי לעזור ככל האפשר, אפילו אם הדבר כלל להעלות חיוך על פניו של מטופל.
עושה זאת שנים רבות באהבה גדולה ומתרגש לפני כל משמרת מחדש.
לא תמיד בכל משמרת יוצא לנו פיזית ממש להציל חיים
יש גם משמרות יותר רגועות, בלי מקרים קשים ברוך השם

רציתי לדעת האם גם משמרות אלו נחשבות לחסד גדול? ועד כמה בכלל עצם העובדה של להיות מתנדב מד״א נחשב משהו גדול בעיני השם..

אודה לך על התייחסותך ותשובתך.

תשובה

שלום וברכה

אם אתה עושה זאת לשם שמים ושומר על צניעות והרחקה מנשים כראוי, הרי שכל משמרת ומשמרת גם אם רגועה לחלוטין אתה זוכה לקיים הצלת נפשות כי אתה בא ברצון להציל נפשות ומחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה.