שאל את הרב - כללי

מהו פרק התהילים של מזל סרטן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו פרק תהלים היחודי למזל סרטן?

תשובה

שלום וברכה

אכן בכל חודש עפ"י מזלו ישנם עניינים גבוהים ומשמעויות רציניות הקשורות לאותו מזל החודש, וזאת כפי שמסרו לנו חכמי הקבלה.

 בכדי לפתוח את המזל של האדם הנולד באותו החודש מסרו לנו חכמי הקבלה את פרק התהילים המתאים לאותו חודש. המתמיד לקרוא פרק זה גורם לפתיחת מזלו. תהילים פרק צ` תפלה למשה איש הא-להים ה` מעון אתה היית לנו בדור בדור: בטרם הרים יולדו ותחולל ארץ ותבל ומעולם עד עולם אתה אל: תשב אנוש עד דכא ותאמר שובו בני אדם: כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור ואשמורה בלילה: זרמתם שנה יהיו בבוקר כחציר יחלוף:

בבוקר יציץ וחלף לערב ימולל ויבש: כי כלינו באפך ובחמתך נבהלנו: שתה עוונותינו לנגדך עלומנו למאור פניך: כי כל ימינו פנו בעברתך כלינו שנינו כמו הגה: ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה ורהבם עמל ואון כי גז חיש ונעופה: מי יודע עז אפך וכיראתך עברתך: למנות ימינו כן הודע ונביא לבב חכמה: שובה ה` עד מתי והנחם על עבדיך: שבענו בבוקר חסדך ונרננה ונשמחה בכל ימינו: שמחנו כימות עניתנו שנות ראינו רעה: יראה אל עבדיך פעלך והדרך על בניהם: ויהי נועם ה` א-להינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו:

בברכה - בנימין שמואלי