הליכה לנורמולוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר ללכת לנורמולוג\ית הייתי אצל רב מקובל שאלתי אותו לגבי זוגיות הוא אמר לי בקרוב ,עברו ארבע שנים מאז ,חברה שלי הייתה אצל נורמולוגית ומה שהיא אמרה התרחש ובזמן שהיא אמרה שיתרחש . הבעיה היא שחלמתי את סבתא שלי(שנפטרה לפני מספר שנים) מספר פעמיים והרב פירש זאת שהיא באה לומר לי שאתחתן כל הסיפור מבלבל אותי ואני התחלתי לפקפק ברב ואני תוהה האם נורמולג הוא אפשרות. אני חייבת לציין שאני תמיד מתפללת על זה אבל זה יהיה נחמד לשמוע שייש תקווה (אני בת 25 ולא הייתי רוצה להמתין עד גיל 30 ) בשבתות לפני הקידוש אמא שלי מבקשת שישטפו את הכוס של היין( כוס שמלכתחילה נקייה) היא טוענת שרק זכרים צריכים לעשות זאת ואם לא יעשו לא נוכל לעשות קידוש היא שמעה זאת ממישהו האם זה נכון אני עובדת בבנק גדול ואני תוהה האם מותר להשתמש בטלפון לשיחות אישיות ובמכונת הצילום למטרות אישיות בידיעה שכולם עושים זאת (כלומר מקובל) ,האם זה נחשב גזל או דבר מותר

תשובה

שלום וברכה

אסור ללכת לנורמלוג, תמים תהיה עם ה` אלוקך ולא תלך לחקור אחר העתידות. כון יש לללכת לרב ירא שמים שלא מנבא נבואות ללא כיסוי על בסיס חלום (אקווה שלא שילמת על כך יותר מידי) אלא מברך מעומק הלב ומתפלל לה` שימציא לך את זיווגך הגון במהרה.

ב. אין זה נכון, וגם בנות יכולות לשטוף את הכוס.

ג. יש לשאול את האחראי בבנק אם מותר לך, ואין לסמוך על מה שכולם נוהגים.

בהצלחה ויהי רצון שמצאי את זיווגך ההגון במהרה.