כיצד ניתן לחזק את הבטחון העצמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב . אני ספיר ויש לי בעיה לא הלכתית אלא יותר כללית כזאת . אני חסרת ביטחון עצמי וזה מפריע לי ומציק ואני לא יודעת מה לעשות . יש לך אולי תשובה טיפ כיצד אני יוכל להעלות את הביטחון העצמי שלי אשמח לשמוע (: תודה

תשובה

שלום וברכה

ביטחון עצמי ככל שאר המידות היא מידה שאפשר לרכשה, הדרך לרכשה היא על ידי תרגילים קטנים, ולאט לאט מתקדמים, אם את מתביישת להתערב בויכוח, נסי פעם אחת להתגבר על כך , אל תדאגי שאת נהיית אדומה, אחרי שזה הצליח נסי עוד פעם ועוד פעם, וכן אם בעייתך מתבטאת בדברים אחרים.

בסבלנות ובנחישות הדבר יעבור.

בברכה - בנימין שמואלי