ראה תינוק בתוך מכונית ושבר את השמשה ואז גילה שזה בובה, האם חייב או פטור?

  • כ' חשון התש"פ

שאלה

בן אדם ראה תינוק בתוך מכונית מכיוון שכך מהר שבר את השמשה ונכנס למכונית ואחר שנכנס גילה שזה בובה מה הדין [חייב או פטור] בבקשה הבא מקורות מהגמרא. תודה

תשובה

שלום רב,

אותו אדם חייב לשלם על הנזק שעשה, עפ"י דברי השלחן ערוך חושן משפט (סימן שעח סעיף א) שאם הזיק ממון חברו אע"פ שאינו נהנה חייב לשלם נזק שלם בין שהיה שוגג בין שהיה אנוס.

בברכה,

הלל מאירס