אלוקים מעל ההיגיון, אז כיצד בכלל אנחנו מנסים לבדוק אם יש הוכחות למציאותו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תודה על התשובות העמוקות בשאלות הרבות ששאלתי. אני מתנצלת על השאלות הרבות... בתקווה למצוא תשובות... אלוקים מעל ההיגיון, אז כיצד בכלל אנחנו מנסים לבדוק אם יש הוכחות למציאותו

תשובה

שלום וברכה

אין לך מה להתנצל על זה, עדיף יותר לשאול ולקבל תשובות, מאשר להסתובב עם ספיקות ח"ו, אשר לא נותנים מנוח, וכדאי מאוד אכן שכל הדברים שאינם מובנים לך לגמרי שתשאלי שוב ושוב, איננו מתעייפים לענות לך. אילו היית שואלת להכעיס לא היינו עונים כלל, אך יודעים אנחנו שרצונך להיות שלימה עם אמונתך, ועם המצוות אשר את שומרת, ושמחים אנו מאוד לעזור לך, ובשביל זה אנחנו כאן, למענך ולמען אלו שכמותך. חזקי ואמצי.

אכן פעולות האלוקים ומציאותו איך הוא הם למעלה מההגיון, ואין לנו מושג במציאותו כלל, איך הוא וכו` אלא יודעים אנחנו שהוא קיים, ויודעים אנחנו מה הוא רוצה מאיתנו ע"י התורה, אשר נתן לנו, אך ברור שלא נדע איך ומה זה בדיוק אלוקותו ית"ש, ואין לנו אלא את דברי התורה, אשר ציוונו, ויודעים אנחנו את מהותו לפי מה שגילו לנו הנביאים והחכמים בכל דור, ובעז"ה בעולם הבא לאחר תחית המתים נבין יותר ויותר במהות הבורא.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי