שאל את הרב - כללי

בגדי כהן גדול

  • י' אלול התשע"ט

שאלה

כבוד הרב

אני עוסק זה שנים בסיוע של שני משוררים, בתרגום וחריזה מחדש של ספרות שירה יהודית פרסית ללשון הקודש.
האם הרצועות שהחזיקו את חושן משפט על חזה הכוהן וכן האבנט היו עשויות מאותם החוטים שנארג בהם האפוד?
הרכב החוטים היו זהב,, תכלת וארגמן, תולעת שני ושש בהרכב המייצר חוט שזור של 28 חוטים.
האם זה חומר הגלם לאפוד גם הרצועות?
המשורר השתמש ב"משי" אולי ראה ב"שש" סוג של משי. (הרי ידוע כי לא הכניסו משי כי נוצר מתולעת טמאה?
האם יש מקור שמצביע על גרסה זו ?
דבר נוסף- למה נועדו אבני השוהם ששובצו על חשב האפוד(מעבר לכך שהקב"ה מסתכל עליהן)
אשמח על הבהרה או תשובה שאוכל לצאת בכבוד מהמצב.
בתודה רבה והערכה על פעולותיכם. יש ברשותי הספר שלכם
ברוך פיקל

תשובה

שלום וברכה

בפשטות כתפות האפוד היו חלק מהאפוד ונעשו עם חומרי האיפוד. היו גם שרשאות מזהב לכיוון החושן ויהו גם פתילות תכלת שקשרו את האפוד לחושן כדי שהחושן לא יזוז הכל מבואר בתורה פרשת תצוה.

אבני השוהם מבוארים בפסוק שמטרתם  לזיכרון יב ושמת את-שתי האבנים, על כתפות האיפוד, אבני זיכרון, לבני ישראל; ונשא אהרון את-שמותם לפני ה', על-שתי כתפיו--לזיכרון.