בעיות בחיים, האם זה קשור לשמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום קוראים לי שירית ואני כבת 21 ואצלי בחיים הכול הולך קשה מאוד, אם זה עבודה, חיי זוגיות, משפחה. ורציתי לדעת אם זה קשור לשם שלי

תשובה

שלום וברכה

הנה על אדם נגזר עליו דינו בראש השנה עפ"י מעשיו ועפ"י חשבונות מגילגולים קודמים, וזה עיקר סיבת הצלחת האדם, וכשלונותיו. וכמאמר חז"ל ראה אדם שיסורים באים עליו יפשפש במעשיו. וכמובן שהתפילה מועילה מאוד.

ובשילוב שינוי המעשים ותפילה, נושעים מכל הצרות. אך במקרים חריגים יש לבדוק אכן את השם שלפעמים מעכב את האדם, כי שם האדם הוא שורשו במרומים אשר שמו מחברו לקבלת הברכה המיועדת עבורו, ואם השם אינו ראוי לשורש נשמתו, הדבר גורם לסתימת ההשפעות. וכמובן שאין דבר כזה נעשה ע"י רבנים וירטואלים, ויש לעשותו באמצעות צדיק מפורסם בלבד, כדוגמת הרב מרדכי אליהו, הרב אבוחצירה מנהריה וכדו`.

בברכה - בנימין שמואלי