חינוך ילדים

כיצד לענות לילדים כיצד ילדים באים לעולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב. יש לי ילדים בגילאים 4-10, איך עלי לענות להם כששואלים כיצד באים ילדים לעולם? יש לציין כי אנו משפחה חרדית. מצד אחד אני לא רוצה להתחמק מתשובה, אך מצד שני, מה עונים?

תשובה

שלום

אני חושב שכיום, בשוני מלפני עשור ויותר, הרוב המכריע אינו מעלים [מילדים שואלים] שיש עניין הריון שהאמא נושאת בקרבה את הילד זמן מסויים עד ללידה. על הדרך איך מגיע ההריון, לא צריך לפרט ולהסביר, וזה גם לא מעיק לו, די לילד להבין שבגיל האמא ההריון מגיע בטבעיות.

בהצלחה - מנשה ישראל