שאל את הרב - כללי

עונש כרת

  • כ"א סיון התשע"ט

שאלה

בס"ד
אני חוזרת בתשובה וסבתי זכרונה לברכה שנפטרה לא היתה שומרת תורה ומצוות ולא ידוע לי שעשתה תשובה וככל הנראה התחייבה כמה וכמה כריתויות לפני מותה. למדתי שיש עבירות שעליהן מתחייבים כרת אם לא עושים תשובה והבנתי שהעונש הזה אומר ייסורים בכף הקלע עד לאבדון מוחלט של קיום ומציאות אותה הנשמה.
השאלה שלי היא האם בהכרח זו המציאות עבור כל מי שהתחייב כרת והגיע עולם הבא?
ודבר שני מה הדין לגבי אותן נשמות שמגיעות לכף הקלע, האם יש להן תקנה? דרך כלשהי לתקן ע"י ייסורים או קרובים שיעשו מצוות לעילוי נשמתן ולחזור בכלל ישראל או שדינן חתום?

תשובה

שלום וברכה

יתכן שהסבתא היתה תינוקת שנשבתה זאת אומרת שהיא לא חונכה כלל מעולם על אמיתות התורה ולכן דינה קל יותר.

בכל מקרה המצות שלך ושמירת השבת שלך וכו' מעלה את הסתבא בעולמות העליונים ומוציאה אותה מכל הדינים. תוסיפי לומר תהילים בכל יום פרק אחד לעילוי נשמתה ובכך היאתעלה מכל הדינים ותגיע למקומה בגן עדן.

אשרייך שאת זוכה להציל את סבתא מכל הדינים ולהביא אותה אל מנוחתה.