מה תפקידה של הנשמה בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאשר אדם מתוקן ומילא אחר כל המצוות שציוונו הקב"ה לעשות. מה הוא עושה שם בגן עדן- רק נהנה ומתענג על השם יתברך. אך אותו אדם רק נהנה ולא מביא תועלת לעולם, וזה די מוזר לחשוב שהשכר שלו לא נגמר, כי כפי שיש לו מצוות במידה, כך גם השכר צריך להיות במידה ולא שכר אינסופי. (אפילו שאין רע בדבר, רק לפי ההגיון זה לא אמור להיות כך) האם יש לאדם איזו עבודה בעולם הבא כגון שופט של נשמות אחרות, אולם עבודה זו צריכה להנתן למלאכים שהרי הם מושלמים מהאדם שהוא גם יכול לטעות, וכן גם כל עבודה אחרת. ואם אפשר לשאול עוד שאלה, ההני יודע כי כאשר אדם נפטר חוזר אליו הידע שרכש בכל גלגוליו הקודמים כולל הגלגול הנוכחי, אך האם האדם יכול ללמוד ולהשכיל גם שם למעלה למשל דוגמה, נשמה שדברה עברית לאחר פטירתה תבין גם צרפתית האם הידע שרכשה פה בעולם הזה יעזור לה בעולם הבא תודה רבה, על כל הקירוב והאתר המדהים, תודה גדולה לרב זמיר כהן מקים האירגון, ולכל חברי הארגון שזכו לעזור לדורנו.

תשובה

שלום וברכה

אכן השכר הוא נצחי, ואף שעבודת האדם אינה נצחית, אך התועלת הנגרמת בעולמות, ע"י מעשינו היא נצחית, וע"כ השכר גם נצחי, והרי עבודת האדם כהשקעה חד פעמית (70 שנה), המביאה פירות לעולמים. ואכן עולם הבא היא עולם השכר, ורק כאן הוא עולם העשייה, ובמות האדם נשמתו מבינה הכל. וישנם אכן צדיקים המתמנים להיות בבי"ד של מעלה, ושופטים את בני האדם. ויה"ר שנזכה כולנו לחים ארוכים. שבת שלום בנימיןשמואלי