האם מקיימים מצוות תלמוד תורה בלימוד ללא הבנה?

  • י"ב סיון התשע"ט

שאלה

שלום, אם אני לומד גמרא משנה או כל לימוד תורה ולא מבין מה כתוב או שאני לא יורד לדעת הכותב האם זה נחשב כלימוד?? תודה רבה רבה

תשובה

שבוע טוב,

בלימוד תורה שבכתב גם אם לא מבינים מקיימים את מצוות לימוד תורה (כד הקמח מערכת תורה ד"ה שכר תורה, ושל"ה מסכת שבועות דף נה סע"ב). כמובן שככל שמבינים יותר השכר גדול יותר.

אולם בלימוד תורה שבעל פה לא מקיימים את המצווה ללא הבנה (מגן אברהם סימן נ סק"ב), אלא אם כן התאמצת להבין ובכל זאת לא עלה בידך (מראית העין עבודה זרה דף יט עמוד א).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס