האם מותר לדווח למשטרה או לתאגיד על גניבת מים?

  • י"א סיון התשע"ט

שאלה

שלום רב, שאלתי האם יש היתר לדווח לתאגיד המים העירוני על שכן שגילתי שחיבר צינור מים מתחת לאדמה ומשם לבית שלו על מנץ לרחוץ את רכביו ולמלא בריכת מים ללא שום פעולות חסכון. האיש לא נזקק והנזק הכספי עליי ועוד 16 דיירים.
תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לכם לדווח לכל מי שמוסמך על פי חוק לעצור את אותו אדם מלהמשיך במעשיו (יעויין פתחי חושן חלק ו' פרק ב הערה מט).

כמובן אם שייך להזהיר אותו לפני נקיטת צעדים - ראוי לעשות כן.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס